,,Digitális Szimat Kvíz” országos pénzügyi versenyen vettünk részt, első két helyen a 7.a diákjai végeztek

Áprilisban a Pénz7-hez kapcsolódó ,,Digitális Szimat Kvíz” országos pénzügyi versenyen vettünk részt.

A 10-14 éves korosztályban a versenyen 150 diák indult, a döntőbe jutottak közül 8 diák iskolánk 7. A  osztályának tanulója.

A döntő 2021.04.14-én délután Zoom-on keresztül zajlott, képernyőmegosztással egy Kahoot kvízt kellett kitöltenünk. A csalás lehetőségének elkerülése érdekében, mikrofonunknak és kameránknak egyaránt bekapcsolt állapotban kellett lenni. A névsorolvasás és Sütő Ágnes (Magyar Bankszövetség) bemutatkozása után elkezdődött a verseny. 20 kérdést kellett megválaszolnunk, minden egyes kérdésre 20 másodperc válaszadási időt kaptunk.

A kvíz kitöltése után azonnal megtudtuk az eredményt. Az első két helyen osztályunk diákjai végeztek: Sárik Zsófia 1. helyezett és Kretz Lina 2. helyezett lett.

A versenyre készülés során rengeteg hasznos ismeretet szereztünk, Feketéné Tóth Márta osztályfőnökünk vezetésével próbateszteket töltöttünk ki, még a tavaszi szünetben is gyakoroltunk. Az online készülés közben a tanulás mellett jól szórakoztunk.

A részvétel összességében nagyon hasznos és jó tapasztalatnak, élménynek bizonyult. Jövőre is szívesen indulunk és másoknak is ajánljuk, hogy próbálják ki tudásukat.

Köszönjük osztályfőnökünk lelkes és kitartó munkáját.

 

Tárnoki Tímea & Kretz Lina, 7.A osztályos tanulók

« Vissza