Csapatépítő osztálykirándulás Berekfürdőn (11.B)

Szeptember utolsó hétvégéjén osztálykiránduláson voltunk a 11.B osztállyal Berekfürdőn. A program a Nagyító Alapítvány keretein belül valósult meg.

Az osztállyal közösen levonatozunk, majd két és fél, nagyon tartalmas napot töltöttünk el ott. Közösségfejlesztés volt a program célja, ami szerintem elég jól be is vált, már csak a közösen együtt töltött idő miatt is. Ráadásul olyan emberekkel “dolgozhattunk” együtt, akik a hozzáértésen kívül nagyon nyitottak és kedvesek voltak. 15 fős csapatokban és osztályszinten is csináltunk feladatokat. Nagyon szoros programterv volt, ami nagyon jól jött, ugyanis így csak egymásra tudtunk figyelni, és nem terelte el a figyelmünket semmi a külvilágból. Este mégis volt szabad program, ahol tudtunk kötetlenebben is beszélgetni.

Úgy gondolom, hogy nem csupán közösségként, hanem egyénileg is fejlődtünk. Azt éreztem magamon és az osztálytársaimon is, hogy valóban próbálunk változtatni és nyitni egymás felé. Az egyik legfontosabb, amit tanultunk, az az volt, hogy egyesszám első személyben beszéljünk, és így fejezzük ki a gondolatainkat, véleményünket, ezért a továbbiakban így fogok cselekedni. Megértőbb és kíváncsibb lettem a foglalkozás után, közelebb kerültem az osztálytársaimhoz, ami nagyon jólesett. Betekintést nyertem több dologba, válaszokat kaptam a miértekre, és ettől a végére azt éreztem, hogy sokkal nyitottabb vagyok, mint amilyen előtte voltam.

Összességében szerintem nyugodtan mondhatom, hogy mindannyian tanultunk valamit. Talán az empátia fontosságát vagy a türelmet? Valószínűleg mindenki kicsit mást, de végül – remélem – mind egyetértünk abban, hogy motiváltabban ültünk fel a hazafelé tartó vonatra.

Varga Petra 11.B

 

Képgaléria