Beszámolók a Gólyanapról

Az Ady Endre Gimnázium évről-évre egy egész hetes tábort szokott tartani gólyáinak. Idén ez sajnos a világjárvány miatt lerövidült, így szeptember 2-án, egy egynapos program keretében került sor az ismerkedésre.

Reggel az osztályteremben gyülekeztünk, ahol már mindenki kíváncsian várta, hogyan is kezdjük el lerakni az elkövetkezendő hat év alapjait. A szervező tanároknak köszönhetően nagyon érdekes és kreatív játékok segítségével nyílt lehetőségünk megismerni egymást. Mind az udvaron, mind a tanteremben megrendezett feladatokba nagy lelkesedéssel vágtunk bele. Mindenben aktívan vettünk részt, rengeteget nevettünk, remekül éreztük magunkat. A szervező tanárok mindenhova velünk tartottak, ha nem is vettek részt a játékokban, kívülről figyelték az eseményeket. Jó érzés volt látni, milyen jól tudunk együttműködni annak ellenére, hogy ilyen rövid ideje ismerjük egymást.

A nap végére mindenki megtalálta a helyét az osztályban, egy remek közösség kezdett kialakulni. Sok-sok új élménnyel gazdagodva mentünk haza és izgatottan vártuk a következő napokat.

Gál Hanga

7.A osztályos tanuló

 

Gólyanap a 9.c osztályban

 

Az eddigi évekkel ellentétben idén nem valósulhatott meg a gólyatábor.

Ebből az okból kifolyólag került megrendezésre az újdonsült gólyáknak a gólyanap.

Úgy gondoljuk, hogy a vírushelyzet ellenére  sikerült jobban megismernünk egymást viszonylag rövid idő alatt. A gólyanapon, mivel a csapatépítés volt a fő cél, ezért rengeteg - az osztály összekovácsolását segítő - játékot játszottunk.

Egy példa a sok közül: erre a napra magunkkal kellett hozni egy tárgyat, ami fontos számunkra vagy valamilyen formában jelképez bennünket és kisebb csoportokba rendeződve ki kellett találnunk velük egy történetet, majd előadtuk azt.

 A nap végén leültünk egy körbe, közösen megfogtunk egy ejtőernyőt, amibe olyan értékeket tettünk, mint például az őszinteség és az összetartás.

A következő napokban már látszott, hogy meghozta az eredményét ez a program, hiszen egy szuper közösséggé váltunk.

                                                                                                                  Abajkovics Petra és Sütő Erik 

Képgaléria

« Vissza