Ady eseménynaptár – novemberi diákélet az Adyban

Egy eseménydús október után egy szintén programokkal teli november következett.

Az első fontosabb program a 9-i teázás volt, mely ebben a tanévben másodszor került megrendezésre. Meglepő volt látni, hogy mindenkit mennyire lázba hozott a gyümölcsös tea lehetősége: többen soha vissza nem térő alkalomnak élték meg, jóllehet a teázás havi hagyománnyá vált. Ez mindenképp egy pozitív visszajelzés a program szervezőinek és vélhetően sokan érdeklődve várják, mikor lesz a következő teázás.

Ebben a hónapban is megrendezésre került a társasjáték klub. Az elején nehéz volt a szervezők dolga, ugyanis a klub híre először csak a felsőbb osztályokhoz jutott el, és csak később szereztek róla tudomást az alsóbb osztályok. A novemberi alkalmon kettő és fél öt között mintegy negyven diák vett rajta részt. A társasjáték klubról fontos még azt is tudni, hogy havonta kerül megrendezésre, így aki akar, bármikor be tud kapcsolódni.

November 19-én a filmklubban az érdeklődők megnézhették a Jó reggelt, Vietnam! című filmet. Ez egy igazi klasszikus film, Robin Williams főszereplésével, akit a filmben való alakítása emelt a nagy színészek közé. Azt is fontos megemlíteni, hogy ez egy háborús film, drámai, szórakoztató elemekkel és némi romantikával megfűszerezve.

A hónapban mint újszerű program megjelent a Legyen egy napra nyár! c. esemény, melyre 24-én került sor. A nap lényege az volt, hogy a diákok kedvenc nyári ruháikat vehették fel, és az iskola különböző részein ihattak limonádét. Meglepő volt, hogy a hideg ellenére sokan kihasználták az esemény által nyújtott lehetőséget a nyár megidézésére. Még olyan vállalkozó egyének is voltak, akik már eleve nyáriasan öltözve jöttek az iskolába. Ebben a programban, ugyanúgy, mint a teázásban és a társasjáték klubban az volt a legjobb, hogy összehozta a közösséget, az iskola tanulóit.

A hónap utolsó eseménye a 30-ai adventi koszorú készítés volt. Ezen a rendezvényen minden osztályból 4 személy vehetett részt. A legizgalmasabb része talán az volt, hogy többen használhatták ki ezt a lehetőséget a szórakozásra, kreatívkodásra. A programról többeknek az volt a véleménye, hogy mókás, meghitt volt, és mindenkinek tetszett, hogy közben karácsonyi dalokat játszottak a stúdiósok. A végeredményekből látszott, hogy mindenki nagyon kitett magáért, ugyanis nagyon szép, különleges, egyedi koszorúk készültek.

Ezeken a programokon kívül ebben a hónapban még három adománygyűjtési akció is megkezdődött. Az egyik a cipősdoboz akció, melynek keretében bármilyen, számunkra már nem szükséges, de más gyerekek számára annál inkább használható dolgokat lehet leadni (például könyveket, játékokat, babákat, plüssöket, ruhadarabokat). A gyűjtés helyszíne a medence, és bárki részt vehet még benne egészen december 13-áig. A másik pedig az állatos charity, aminél kisállatoknak lehet eledelt (szárazat és konzerveset egyaránt), madáreleséget, vagy játékokat hozni. Amit hoztok, azt a 12-es, 14-es termekkel szembe lehet lerakni. Erre még december 15-ig van lehetőség. A harmadik gyűjtést az iskola a kárpátaljai szegény gyerekek számára szervezte. Nekik tartós élelmiszert lehetett december elejéig hozni.

Az adománygyűjtésről sokunknak az a véleménye, hogy nagyon hasznos, emiatt egy tanévben akár többször is lehetne. Mindezt alátámasztja a sok állateledel, a könyv, a játék, étel ami az első napoktól kezdve gyűlik a gyűjtési helyszíneken. Mindenki számára jó érzés segíteni másokon, valamint ez büszkeséggel is tölti el a segítőkész, adakozó adysokat. Emellett szerintem ez azt is bizonyítja, hogy milyen emberséges, figyelmes tanulói vannak az iskolának.

Az adventi időszak már megkezdődött, nagyon várjuk a decemberi programokat!

 

Abajkovics Dóra 11.a

Képgaléria