A Pénzmúzeumban járt a 8.a osztály

A történelem érettségi napján részt vettünk egy tárlatvezetésen a Pénzmúzeumban, ami során rengeteg érdekes és új információt tudtunk meg a pénzről és az egyéb fizetőeszközökről. Szó volt a pénz fajtáiról, eredetéről, kialakulásáról és még sok érdekességről.

A múzeumban sok tematikusan berendezett helyiség volt, szerencsére a nagy részét meg is tudtuk nézni. Nekem különösen az tetszett, hogy voltak interaktív feladatok is, amik során próbára tettük tudásunkat, illetve beleképzelhettük magunkat az eladó illetve a vásárló szerepébe egyaránt.

Az árfolyammal kapcsolatban is volt egy érdekes feladat, képzeletbeli tőzsdén kereskedhettünk.

Az egyik kiállítóteremben különböző fizetőeszközöket tekinthettünk meg, megtudtuk, hogy vannak olyanok, amikből nagyon kevés van a világon.

Képzeletbeli piacon vásároltunk, eladtunk termékeket, majd a végén megtudtuk, nyereséggel vagy veszteséggel zártuk a kereskedést.

Maga a múzeum is nagyon ötletes, például az, ahogy az aranyfonal kísér végig minket az úton, vagy az aranybányának elnevezett szoba.

Mikor a program véget ért, nyomtathattunk saját önarcképpel ellátott pénzt is, ezzel a lehetőséggel mindenki élt. Ajándékként mindenki kapott egy tollat.

Bátki Borbála

8.a osztályos tanuló

Képgaléria