A Honismereti szakkör látogatása Gül baba türbéjében

Túraszakkörünk, a Vágtató Hippók ebben a tanévben új elemmel bővült. A szakkör részeként honismereti jellegű foglalkozásokat is tervezünk, színesítve az eddigi kínálatot.

November 23-án, délután, 27 tanuló (a 10.D és 11.B osztályokból) látogatott el a Rózsadombon levő Gül baba türbéhez. A program 15.30-kor kezdődött, hogy lehetőség szerint ne zavarjuk a tanítási órákat. 

A helyszínt kétféle módon lehetett megközelíteni: a BKK járművein, illetve kerékpárral, a Margitszigeten keresztül. A találkozási pont a Margit híd budai hídfője volt. Innen egy kiadós hegymászás keretében értük el a türbét, ahol már várt ránk szakvezetőnk, Gergő, aki rendkívül színvonalas vezetés keretében mutatta be nekünk a türbét, Gül baba személyét, az egykori Wagner villát – mindezt a lemenő nap fényében.

Az utóbbi években jelentős restaurálási munkák folytak a türbében, színvonalas múzeum is készült mellé, mindenkinek csak ajánlani lehet a hely megtekintését.

A program résztvevői számára a látogatást kiegészíti két tanulmány elolvasása a Rubicon folyóiratból, amiből egy kis beszámoló (tesztkérdések) is lesz. Aki ezt az akadályt sikeresen veszi, annak jutalma egy töri ötös!

 

                                                                                               Farkas Zoltán 

                                                                                               szakkörvezető

 

Képgaléria

« Vissza