Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Nemzeti Vágta 2013

Nemzeti Vágta 2013

Vágta egy álomért

 

            A Kishuszár Vágta bajnoka, Szabó Nikolett Csilla nevű pónijával

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Nemzeti Vágtán indultam a lovammal. Sajnos két évvel ezelőtt nagyot buktunk a döntőben, így én már nem folytathattam a versenyt. De nem adtam fel, hittem abban, hogy egyszer sikerülni fog, és győztesként állhatok fel a Vágta-dombra, hiszen egy csodálatos és nagyszerű pónit lovagolhatok.

            2008-ban kaptam meg Csillát; akkor még díjlovagló és díjugrató versenyekre készültünk, de hamar rá kellett jönnünk, hogy nem ez lesz a mi utunk. Csilla tehetségét 2006-ban az első magyar póni-galoppon fedezték fel, ahol hatalmas előnnyel nyert (akkor még más lovassal). Ezért elhatároztam, hogy kipróbáljuk magunkat a póni-galopp versenyeken. 2011-ben indultunk először a Nemzeti Vágtán, ahol a szombati előfutamot kb. 8 hosszal nyertük, így a legjobb idővel jutottunk a vasárnapi döntőbe, ahol sajnos a startnál felbuktunk. Nem adtam fel, és egy kis pihenő után 2012 nyarán újra kezdtük a versenyzést. Július 1-jén a Kincsem Parkban indultunk versenyen, ahol ismét nyerni tudtunk. Sajnos a hortobágyi versenyen nem voltunk ennyire sikeresek: a szombati második helyezés után vasárnap az egyik kanyarban felbuktunk. Én úgy gondolom, hogy itt ezen a versenyen mind a ketten megtörtünk lelkileg, és végül a 2012-es Nemzeti Vágtát is az előfutamban harmadik helyen zártuk, így nem indulhattunk már a vasárnapi döntőn. Ez nagyon elkeserített, de arra ösztönzött hogy sokkal céltudatosabban készüljünk.

            Idén nyáron Gödön a Szálender tanyán készültünk pónimmal és tréneremmel. Ez volt sajnos az utolsó évem a póni-galoppon, mert csak 16 éves korig lehet indulni. Nagyon sokat edzettünk a mindennapokban, és a kemény munkának meglett a gyümölcse. Idén is megnyertük a Kincsem Parkban a póni-galopp versenyt, így Csillával veretlenül zártuk a pályafutásunkat a Kincsem Parkban.

 

            Szeptember 20-22. között rendezték az idei Nemzeti Vágtát a Hősök terén. A versenyzők már pénteken bevitték a lovakat a Műjégpályára, átvették a versenyruházatot, és részt kellett vennünk egy technikai értekezleten is, ahol ismertették velünk a szabályokat és a programtervet. Szombat reggel minden versenyzőnek volt egy próba futam, ahol elpróbálhattuk a startot, és kipróbálhattuk a pályát. Ezek után délután volt a verseny, és Csilla pályarekordot döntött, így a legesélyesebb párosként vágtunk neki a vasárnapi délutáni döntőnek, ahol már a legjobb pónikkal mérhettük össze gyorsaságunk és ügyességünk. Vasárnap reggeltől kezdve nagyon sokat kellett sétálni Csillával, hiszen az előző napi hihetetlen futása után kissé izomlázas volt, de nem is ezért izgultunk leginkább, hanem mert Csilla péntek reggel óta annyira izgult, hogy nem ivott és nem evett. Ő is érezte, hogy most kell bizonyítani, ez lesz az utolsó alkalom, hogy itt lehetünk. Végül eljött a verseny ideje, és Csilla csúcsformában volt. A start utáni első kanyarban már átvettük a vezetést, és a verseny végéig folyamatosan növeltük az előnyünket. Csilla vasárnap a saját rekordját is megdöntötte: 51,40 másodperces idővel galoppoztunk át a célvonalon. Csilla a 15 éves sárga póni lett a 2013 Kishuszár Vágta bajnok pónija!

 

            Csilla, a leggyorsabb póni visszamegy a ménesbe, tizenöt évesen nyugdíjas lesz. Szeretnénk, ha "anyai örömök" elé nézhetne, mert ez eddig sajnos még nem adatott meg neki. Remélem, majd a csikója is legalább ilyen eredményes galopp-ló lesz, mint Csilla.  

"Ne sírj hogy vége lett, mosolyogj, mert megtörtént!"

Szabó Nikolett 9.D

    

     

 

 

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat