Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Találkozások Hete: ünnepségsorozat az iskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából

A nyitó ünnepséget követő egész hét gazdag programokat tartogatott. A Találkozások Hetére meginvitáltuk a jelenlegi és volt diákokat és tanárokat: „Jöjjetek vissza hozzánk és mutassátok meg, mit csináltatok, mi történt veletek az elmúlt években, évtizedekben, beszéljetek róla, mutassátok be kulturális, művészi, sportbéli, közéleti, magánéleti sikereiteket, eredményeiteket!”

A tematikus hét során rövid előadások, képes-hangos bemutatók követték egymást, volt Sport Napja, Művészetek Napja, Tanárok-Tudósok Napja, Jogászok-Orvosok, egészségügyi dolgozók Napja. A jelenlegi diákok sok érdekes életúttal, személyes tapasztalattal ismerkedhettek meg. A bűvészmutatványokat mindenki felhőtlenül élvezte, az egyenes vagy kanyargós egyetemi pályafutásokból sokan tanulhattak. Hallottunk hazai és külföldi élményekről, ismert vagy nagyon szokatlan szakmákról. A beszélgetéseket Diószegi Endre és Diószeginé Németh Dorottya vezette. Megható és felemelő pillanatok is akadtak bőven. Nagy sikert aratott a kerekesszékes tánccsoport, amiben egykori diákunk is szerepelt.

Kedden és csütörtökön lehetőség volt a kora esti órákban nosztalgia tanórák látogatására, azaz különböző évfolyamokon, osztályokban végzett egykori diákok részt vehettek néhány szívüknek kedves órán volt tanáraiknál. Élményeiket aztán meg is osztották a közösségi oldalakon, sokszor igazán szívmelengető szavak kíséretében.

Az iskola egykori drámaszakköréből kinőtt Ady Teátrum Shakespeare Hamlet című drámáját mutatta be. A teltházas előadáson igazi színházi élményben volt részünk. Köszönjük a szereplőknek és Petravichné Matyaczkó Olga tanárnőnek, hogy elhozták hozzánk ezt a színvonalas előadást!

Az iskolába érkező tanárok, diákok a stúdióban egy erre kialakított helyen beszélhettek élményeikről, emlékeikről, üzenetet rögzíthettek egykori iskolájuk számára, amelyekből „Ady hangoskönyv” készül majd a jövő nemzedékek számára.

A programsorozat záróeseménye az október 7-i, szombati öregdiák találkozó volt. Az egész napos piknik keretében emlékfát ültettünk a kertben azoknak az egykori diákoknak a tiszteletére, akik már nem lehetnek többé köztünk. Sokan érkeztek párjukkal, kisgyermekeikkel egykori iskolájukba. Nagy nézettségnek örvendtek a falakon elhelyezett tablók. Egy-egy osztályból többen is összejöttek, nemcsak volt tanáraiknak, de egymásnak is örülve. Kaptunk kedves üzeneteket külföldön élő volt diákoktól, akik sajnálták, hogy nem lehettek velünk a Találkozások Hetén.

Nem lehet szavakba foglalni az összes találkozást, beszélgetést, mosolyt, könnyet, történetet és emlékezést. Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek, hogy jószívvel gondolnak egykori iskolájukra. Köszönjük a Találkozásokat!

 

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat