Keresés

Közösségi szolgálat az Adyban

Közösségi szolgálat az Adyban

 

Az új köznevelési törvény értelmében a 2016. január 1. után érettségiző, jelenleg általában 9. évfolyamon tanuló diákok részére biztosítani kell a lehetőséget a közösségi szolgálat teljesítésére. Ez 50 óra munkavégzést jelent, amit a tanulónak három év alatt kell teljesítenie.

Iskolánkban már szeptemberben megkezdődött a szervező munka, melynek eredményeként tanulóink megkezdhették a szolgálat teljesítését elsőként az Angyalföldi Szociális Egyesületnél. További lehetőségek szervezése is folyamatban van, hogy minél szélesebb legyen az a választék, amiből a diákok kiválaszthatják a nekik legjobban tetsző ajánlatot. Így lehetőség lesz még a Nyírő Gyula Kórház Rehabilitációs osztályán kezelt betegek segítésére, a Madarász utcai Gyermekkórházban tevékenykedni, az Aquincumi Múzeummal együttműködni, a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi előkészületiben segíteni, állatokat gondozni az állatmenhelyen és természetesen iskolán belüli munkákat is szervezünk.

Elkészültek az adminisztrációhoz szükséges dokumentumok is. A munkát biztosító helyekkel együttműködési megállapodást kötünk, az érintett tanulók szüleit már levélben tájékoztattuk az előírásokról és beleegyező nyilatkozatot is aláírattunk velük. A diákok pedig személyre szóló közösségi szolgálati naplót kaptak, amiben igazoltatják a munka teljesítését.

 

Katonáné Mayer Katalin

a közösségi szolgálatért felelős tanár

Képgaléria

« Vissza

©2018 Ady Endre Gimnázium