Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

Pro urbe díj logo

PRO URBE

 

Müpa Partneriskola

   
Keresés

Közösségi szolgálat az Adyban

Közösségi szolgálat az Adyban

 

Az új köznevelési törvény értelmében a 2016. január 1. után érettségiző, jelenleg általában 9. évfolyamon tanuló diákok részére biztosítani kell a lehetőséget a közösségi szolgálat teljesítésére. Ez 50 óra munkavégzést jelent, amit a tanulónak három év alatt kell teljesítenie.

Iskolánkban már szeptemberben megkezdődött a szervező munka, melynek eredményeként tanulóink megkezdhették a szolgálat teljesítését elsőként az Angyalföldi Szociális Egyesületnél. További lehetőségek szervezése is folyamatban van, hogy minél szélesebb legyen az a választék, amiből a diákok kiválaszthatják a nekik legjobban tetsző ajánlatot. Így lehetőség lesz még a Nyírő Gyula Kórház Rehabilitációs osztályán kezelt betegek segítésére, a Madarász utcai Gyermekkórházban tevékenykedni, az Aquincumi Múzeummal együttműködni, a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi előkészületiben segíteni, állatokat gondozni az állatmenhelyen és természetesen iskolán belüli munkákat is szervezünk.

Elkészültek az adminisztrációhoz szükséges dokumentumok is. A munkát biztosító helyekkel együttműködési megállapodást kötünk, az érintett tanulók szüleit már levélben tájékoztattuk az előírásokról és beleegyező nyilatkozatot is aláírattunk velük. A diákok pedig személyre szóló közösségi szolgálati naplót kaptak, amiben igazoltatják a munka teljesítését.

 

Katonáné Mayer Katalin

a közösségi szolgálatért felelős tanár

Képgaléria

« Vissza

©2017 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat