Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Versmondó versenyen vettünk részt a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban

Hagyományainkhoz híven 2018-ban is részt vettünk a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium által a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett versmondó versenyen.

            Iskolánkat három fős csapat képviselte, a 9. D osztályból Preisz Zsófia, a 11.B osztályból Szabó Adrienn és Trill Helga. A gyerekeket Bőgel Zsuzsanna és Farkas Zoltán kísérte el Szatmárnémetibe.

A versenyre január 19-én, péntek délután került sor.

Zsófi a C1-es korcsoportban indult,  „Kék villogású, gyönyörű tó vagyok” (Dsida Jenő) szlogennel. Itt egy szabadon választott verset lehetett elmondani Kölcsey Ferenctől, Ady Endrétől, Kaffka Margittól, Krüzselyi Erzsébettől, Gellért Sándortól, Fényi Istvántól, Dsida Jenőtől, Szilágyi Domokostól, Páskándi Gézától, Kovács András Ferentől, Jánk Károlytól vagy más szatmári alkotó költészetéből. Zsófi egy Ady verset választott.

A C2-es csoportban a tizenegyedikes és tizenkettedikes osztályok tanulói versenyezhettek egymással „Én játszom ugyan, de ti vegyetek komolyan” (Szilágyi Domokos) szlogennel. Életöröm, szerelem, játékosság, (nyelvi, formai játékosság, motívumok játéka) a XX-XXI. század  lírájában. A vers előadása nem lehet hosszabb 8 percnél. Adri és Helga egy-egy Szép Ernő verssel készültek fel a megmérettetésre.

            Mindhárom versenyzőnk szépen szavalt, Adri dicséretet kapott szavalatáért, Helga pedig megnyerte kategóriájában az első helyezést!

            A versenyt  követően a gyerekek részt vettek a Kölcsey KÖFEDISZ-táborában, mely egy csapatépítő, kommunikációs tréning volt az ukrán határ közelében lévő Nagytarnán. A kísérő tanárok pedig a szatmári Északi Színházban megtekinthették a Magyar Állami Népi Együttes fergeteges műsorát.

Az adysok a sikeres szereplés után vasárnap délután érkeztek vissza Budapestre.

            Ezúton is köszönjük a szatmári Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak a meghívást, a szállás és étkezés ingyenes biztosítását, a gazdag programokat, amiken részt vehettünk. Külön köszönet illeti a Kölcsey igazgatónőjét, Pataki Enikőt és tanárait, Sárándi Annamária, Juhász Paulina tanárnőket és Maier Arnold tanár urat, akik mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat! 

Az eseményről a sajtóban itt lehet olvasni: https://www.szatmar.ro/Vers_es_prozamondo_versenyt_tartottak_hetvegen_a_Kolcseyben/hirek/89629

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat