Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

SZOCIOPOLY

Március 9-én a 9.a osztály egy interaktív előadással egybekötött társasjátékot játszhatott végig a Mentőcsónak társulattal.

A foglakozáson a diákoknak alkalmuk nyílt betekinteni egy kis vidéki településen, nagy szegénységben élő család mindennapjaiba. A játék során mindennapi problémáikra kellett megoldásokat találni, kiszámítható és váratlan döntési helyzetekben döntéseket hozni.

Komoly tapasztalatokkal és tanulságokkal szolgált számunkra ez a néhány óra.

Néhány gondolat a diákoktól:

„ Eleinte semmi kedvem nem volt hozzá… Kellemesen csalódtam. Szórakoztató és tanulságos volt. A színészek játéka nagyon tetszett… „

„ Szerintem ügyesen ötvözték a színházi előadásokat, a társasjátékokat, valamint segítettek beleképzelni magunkat egy hátrányos helyzetű család mindennapjaiba.”

„ Jó volt. Megtudtam, hogy ilyen körülmények között szinte lehetetlen élni…”

„ Nagyon tetszett… Érdekes volt, hogy milyen nehéz is megélni, hiszen rengeteg váratlan kiadás érhet bennünket. Elgondolkodtatott. Jó volt csapatban dolgozni…”

„ …sok érdekes információt tartalmazott a szegény emberek életéről.”

„ Elég nehéz volt adósság nélkül megúszni azt a hónapot, igaz házunk nem volt a végére. Hasznos volt, mert kicsit belekóstolhattunk a felnőtt életbe.”

„ Nagyon tetszett. Rávilágított arra, hogy milyen nehéz a megélhetés a kis falvakban…”

„ Betekinthettünk abba, hogy egy anyagilag rosszul álló faluban hogyan élnek a családok. Számomra érdekes volt látni, hogy napról napra élnek és minden nap meg kell küzdeniük az életért… Megdöbbentő volt látni, hogy amíg nekünk mindennapi dolog, hogy napi háromszor eszünk, rendes füzetbe írunk, van mit felvennünk vagy esetleg elmegyünk szórakozni, addig az másnak nem természetes…”

„Szerintem hasznos volt. Tetszett, … mert betekintést nyerhettünk nehéz körülmények között élő családok bonyodalmas helyzetébe. Talán segített abban is, hogy megtanuljuk becsülni, ami van, és hogy rájöjjünk, hogy milyen szerencsések vagyunk, mert nekünk nem úgy kell élnünk, ahogy ezeknek a családoknak…”

 

Kistelekiné Csiki Erika

osztályfőnök

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat