Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Szobrot avattunk iskolánk udvarán (2019.06.14.)

Nem mindennapi ünnepélyes alkalomra került sor iskolánk kertjében. Rajztanárunk, Szabó Csaba tanár úr, szobrászművész „Felemelkedés” című szobrát avattuk föl.

Az alkotás két geometrikusan stilizált madár, melyek egymással szembeállítva fölfelé törekednek.

A szobor terve már a Gimnázium alapításának 30 éves évfordulójára elkészült. Amikor a tanár úr bemutatta a tanári karnak, mindenki támogatta a kezdeményezést, mely során eredetileg az iskola épülete elé, közterületre került volna az alkotás. Hivatalos zsűri is alkalmasnak találta a tervet a köztéri elhelyezésre. Ennek a megvalósításnak végül anyagi korlátok szabtak határt, így a végső hely az iskola kertje lett. A megvalósítást az Ady Endre Gimnáziumi Alapítvány támogatta.

A madarak és a „felemelkedés” gondolata több síkon is kapcsolódik iskolánkhoz: a természetközeliség, ami az ökoiskolai szemlélettel függ össze, és a szárnyalás, ami a szárnyukra bocsátott diákjainkat is jelezheti.

Szalai Bernadett, iskolánk igazgatója az avatóbeszédében kiemelte, hogy Szabó Csaba tanár kollégánk példát mutatott nemcsak a sok-sok munkával, amivel létrehozta a szobrot, hanem azzal is, hogy nyugdíjba készülődve is talált magában annyi erőt, lelkesedést és elhivatottságot, hogy maradandó nyomot hagyjon iskolánk számára.

A tanár urat a diákság lelkes tapssal ünnepelte, igazgatónk ajándékot nyújtott át köszönetképpen. Ezután maga az alkotó is mondott néhány szót a szobor és környezete kapcsolatáról, az alkotói folyamatról és a végső kivitelezésről.

 

Köszönjük szépen! Reméljük, a madarak hamarosan az iskola arculati elemeinek részévé válnak. Máris a magunkénak érezzük a szobrot!

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat