Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Pénzmesterek versenyen elért szép eredmény

Iskolánk 12. D osztályos tanulójával, Pléli Csanáddal 2019.09.26-án Pénztár-konferencián voltunk. Az egész napos rendezvényen a pénzügyi szektor képviselőinek előadásait hallgathattuk meg. Többek között azt is megtudtuk, hogy az öngondoskodás és a hosszú távú, például nyugdíjcélú és egészségmegőrzést segítő megtakarítások terén bőven van tér a fejlődésre, különösen a fiatalok ösztönzése a fontos.   

A konferencián ünnepélyesen átadták a Pénztárszövetség által szervezett – a pénzügyi tudatosság népszerűsítését fókuszba helyező, a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank védnöksége mellett szervezett Pénzmesterek verseny díjait is. A 11. évfolyam legjobban szereplő versenyzőjének járó különdíját kapta meg iskolánk tanulója: Pléli Csanád.

---

2019 tavaszán rendezte meg először a Pénztárszövetség a Pénzmesterek versenyt, amely egy országos, online pénzügyi vetélkedő 9-11-es tanulók számára. A februártól egészen májusig tartó időszakban számos rendkívül hasznos pénzügyi ismerettel gazdagodhattak a résztvevők, ugyanis mindenki számára elérhetővé vált egy 6 összetevőből álló tanfolyam. Az egyes modulokban olyan mindennapi életben is kamatoztatható tudást szerezhettünk, mint például adózási ismeretek, bankok & biztosítások, hosszútávú megtakarítások, vagy akár a tőzsde világa. A kurzus elvégzése után következtek az online fordulók. Összesen 4+1 fordulóban mérethették meg magukat a pénzügyi szektor iránt érdeklődő középiskolások. Ezen kívül, 3 különdíjas fordulóban is részt lehetett venni, amiért értékes nyereményeket ajánlottak fel a legnagyobb magyar pénzügyi szervezetek.

Ugyan a fődíjak másnál találtak gazdára, de ez csöppet sem azt jelenti, hogy nem érte meg jelentkezni a versenyre. Sőt! A pénzügyi tudatosságra nevelés szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt kap az oktatásban is, viszont egy ilyen nagy volumenű versennyel, aminek a díjátadóján Magyarország vezető pénzügyi vállalatai is képviseltetik magukat, nem csak hatalmas élményeket, hanem kapcsolatokat és olyan információkat lehet szerezni, amelyek teljesen más megvilágításba helyezik a pénzügyeket.

Feketéné Tóth Márta

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat