Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

PÉNZ7 foglalkozás a 11.a-ban

Az idei PÉNZ7 foglalkozásán sok ismerettel bővült a tudásunk a gazdaság terén. Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója volt nálunk, és interaktív foglalkozást tartott nekünk a legfontosabb pénzügyi tényezőkről. Válaszolt minden általunk feltett pénzügyi, gazdasági témával kapcsolatos kérdésre.

Szót ejtettünk egy emberről, aki a világ egyik legnagyobb vagyonával rendelkezik. Arról, hogy ő hogyan is kezeli a saját gazdagságát és hatalmas összegű pénzét, amit birtokol. Hol lehet egyáltalán ennyi pénzt biztonságosan tárolni és kényelmesen kezelni? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk. E híres ember kapcsán a cég alapítását dobtuk fel témaként, illetve annak előnyeit és hátrányait ismertük meg.  Megtudtuk, hogy egy cég birtoklása óriási felelősséggel jár, kezdve az elegendő pénz megteremtésével, mely az első számú feltétel, folytatva a különféle döntések meghozataláig. Ezt akár magunkon is tapasztalhattuk korábban (igaz, kisebb léptékben). Saját keretünk olykor nem fedezi az általunk elképzelt telefont, otthont vagy akár továbbtanulási tandíjat, és nem egyszerű dolog a szükséges pénzt megszerezni.

Ismereteket szerezhettünk a diákhitel használatáról, illetve az ezen kívüli hitelek fajtáiról, és azok velejáróiról, melyek segíthetnek nekünk a későbbiekben. Arról, hogy mit is kell figyelembe vennünk egy hitel felvételekor és majdani törlesztésekor. Megismerhettük a hitelek fajtáit, és azt is, hogy mitől függ a havi törlesztőrészlet. A sokszor hallott THM is világossá vált mindenki számára. Vendégünk felhívta figyelmünk arra, hogy a svájci frankban felvett hitelek kedvezőnek tűnhetnek rövidtávon, de hosszú távon nem kifizetődőek számunkra, hiszen igen nagyot változhat a kamatlábuk. Az elmúlt évek hitelválságáról is bővebb tudást szerezhettünk.

Megvitattuk ismereteinket a decentralizált kriptovalutákról, példaképpen a már 9 éve kibocsájtott bitcoinról beszéltünk többet.

 A tudás, amit ezzel a programmal nyertünk, csak kamatozó lehet számunkra, hisz az élet egyik legfontosabb és legalapvetőbb részét ismertük meg részletesebben. Minden bizonnyal hasznát vesszük majd a tanultaknak.

 

 

Varga Nikolett 11.a osztályos tanuló

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat