Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

OPERAKALAND: Hunyadi László c. opera + múzeumpedagógia programok

Az Operakaland keretében 5 múzeumpedagógiai programon vehettek részt és Erkel Ferenc: Hunyadi László című operáját nézhették meg az adys diákok.

Első kaland 2019.10.10.

Vajdahunyad vára - 7. A osztály
A Városligetben található Vajdahunyad vára az egyik legkülönlegesebb, legizgalmasabb, számtalan felfedezni valót nyújtó látványosság. Az Alpár Ignác által tervezett épületegyüttes az 1896-os millenniumi ünnepségsorozatra épült várat Szemmelveisz Ildikó múzeumpedagógus vezetésével ismerhették meg a 7. osztályos diákok.

 

Második kaland 2019.10.11.
Erkel Színház Hunyadi  László c. opera - 9. C osztály + 11. évfolyam

A kaland szó mindenkinek mást jelent, van, akinek izgalmakat. A Hunyadi László c. operát  az Erkel Színházban néztük meg. Az első felvonás modern felfogású darabra utalt, bőröndből öltönyös férfiak mindenféle horrorisztikus tárgyakat vettek elő. Amint a repülőből holló varázsolódott a háttérben, a mű is kosztümös előadásra változott. Összességében a szomorú vég már várható volt.

 

Harmadik kaland 2019.10.15.

Országos  Idegennyelvű Könyvtár - 8. A osztály

Két  csoportra  váltunk, és könyvtáros munkatársak segítségével ismerkedtünk a gyönyörű intézménnyel. A legnagyobb lelkesedés a szótár szobában volt, nem tudtunk olyan nyelvet mondani, amilyen szótár ne lett volna. Megtudtuk, hogy 140 nyelven vannak könyvek, kották stb. A látogatás végén jött a vetélkedő, aki jól teljesített, ajándék idegen nyelvű könyvet választhatott. 


Negyedik  kaland 2019.10.16.

Országos Széchényi Könyvtár  -  11.  c  osztály

Egy múzeumpedagógus vezetésével a gyűjteményhez szorosan kötődő dokumentumok segítségével fedeztük fel a várat. A helyszínek felidézték a XV-XIX. századi budai hangulatot.

 

Ötödik  kaland 2019.10.17.

Nemzeti Múzeum -  7. A osztály

Hihetetlen élményben volt részünk. Ahogy beléptünk a felújított múzeum lélegzetelállító épületébe, festmények freskók fogadtak minket. Toldi László fiatal, lelkes múzeumpedagógus nagy hozzáértéssel mesélt csatákról, sőt még  a huszár egyenruhát és kalapot is felpróbálhattuk. A kardot alaposan megvizsgáltuk. Élményekkel és tudással gazdagon zártuk kalandjaink utolsó állomását.


A beszámolót készítette: Szlavkovszki Magdolna

 

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat