Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Mézes reggeli az Adyban

Iskolánk most először csatlakozott az Agrárminisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által szervezett Mézes reggeli programhoz. Magyarországon 2014. november 21-én volt az első hasonló rendezvény.

Felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel, akik Demeter László méhészmesterhez irányították iskolánkat. A mester tájékozódott a tanulólétszámról, majd tőle kaptunk vegyes virágmézet akkora mennyiségben, hogy mindenkinek jusson. Köszönjük!

November 16-án, pénteken a tanítás előtt és további két szünetben kínáltunk az iskola diákjainak és dolgozóinak mézes kenyeret. Lehetett választani a teljes kiőrlésű és a fehér kenyér között. A 11.c osztály lelkes tanulói közül kerültek ki a segítők, akik kenték a kenyereket és lebonyolították az egész programot. Köszönjük munkájukat!

Az evés mellett szellemi táplálék is jutott: egy 7 kérdésből álló kvízt lehetett kitölteni a szünetekben a méhekről. A helyesen válaszolók mézeskalács csomagokat nyertek. A mézeskalácsokat a 11.b osztály két tanulójának, Németi Gergőnek és Horbász Emesének az anyukája sütötte, valamint Törökné Karakas Marianna tanárnő. Nagyon köszönjük nekik! A diákok lelkesen vettek részt a játékban, mert nagyon vonzotta őket a finom nyeremény.

Nagyon ügyeltünk, hogy a program során felesleges szemét, kosz ne keletkezzen. Fájlaltuk, hogy a mézet nem nagy kiszerelésben, hanem adagonként csomagolva kaptuk. Ökoiskolaként jelezni fogjuk a szervezőknek, hogy mi nem tartjuk helyesnek ezt a túlcsomagolást. A mézet kenyéren kínáltuk, de nem osztottuk szét a diákoknak egyesével, mert a lecsöppenő, kifolyó méz több bosszúságot okozott volna, mint örömet.

 

Örömmel vettünk részt az akcióban, köszönjük a lehetőséget!

 

Frekot Erika

ökoiskola koordinátor

 

 

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat