Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 Pénziránytű

   iskola

 

ERASMUS+

Keresés

Lázár Ervin Programon vett részt a 7.a osztály

A „Magyarnak lenni…” című előadás mondanivalója: megkeresni a gyökereinket, felfedezni a kultúránkat, megérteni, magunkévá tenni és továbbadni azt. A program zenei és irodalmi produkciókkal mutatta ezt meg nekünk. Szép műsort láthattunk!

Varga Anna osztályfőnök

 

A Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke a „Magyarnak lenni…” c. programról:

Aki a komolyzene vagy általában a magas kultúra világában él, nagyon jól tudja, hogy csökken és öregszik a közönség. Egyszerűen nem divat ma odafigyelni a zenére, egy összetettebb üzenetre, egymásra. Egyre gyakoribb, hogy zenehallgatás helyett csak valami megy a háttérben, de nem figyelek rá. Valaki beszél hozzám, de a telefonomat nyomkodom. Megtanulni a művészetre időt és figyelmet szánni egy folyamat, és ezt a tanulást már iskolás korban el kell kezdeni.

A hetedikeseknek a „Magyarnak lenni..” című előadásunk szól, amelyben próbáljuk megmutatni a fiatalok számára, mit jelent az egészséges, nem túlzó, de megtartó és büszkeséget keltő magyarságtudat. Feladatunk saját gyökereink megismerése, megtanulása, kultúránk gyarapítása, de ugyanilyen fontos más kultúrák tiszteletben tartása is. A kormányzat által indított Lázár Ervin Program részeként az egyes iskolák tanárai ingyenesen kérhetik, hogy látogassunk el hozzájuk. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a tanárok, akik eddig látták, egyértelműen az elmúlt évek legjobb előadásaiként említik programjainkat.

Forrás: papageno.hu

 

 

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat