Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Kármán Tódor Fizika Emlékverseny 7-10. évfolyamok tanulói számára

   Iskolánkból több hetedikes diák jelentkezett a Kármán Tódorról elnevezett fizikaversenyre.

Kármán Tódor (1881-1963) gépészmérnök, fizikus, alkalmazott matematikus volt. A szuperszónikus repülés atyja, a rakétatechnológia és hiperszónikus űrhajózás úttörője. Kedvence a számtan volt.

     A verseny során kísérleteket kellett bemutatnunk, értelmeznünk, és elküldenünk 3 fordulóban. Több olyan feladat volt, aminek elméleti részét még nem tanultuk, de lelkes amatőrökként elvégeztük a kísérleteket, és próbáltuk értelmezni a látottakat. A munka során sok új ismeretet szereztünk, módszereket, fizikai jelenségeket ismertünk meg, amit a való életben is használunk vagy látunk. A 4. fordulóra már csak az egyik csapatnak sikerült eljutni Szegedre.

Csapat tagjai : Humpester Enikő, Szalai Botond, Valkai Zsombor 7.a osztályos tanulók 

Felkészítő tanár: Feketéné Tóth Márta                                                                                                       

Április 6-án, egy pénteki napon elindultunk Szegedre. Egy Tisza-parti hotelben kaptunk szállást, és rögtön elkezdtük felfedezni a város nevezetességeit. Segítségünkre volt egy korábbi Adys diák, aki ebben a gyönyörű városban jár egyetemre.

Délután elmentünk a Szegedi Tudományegyetem egyik óriási előadótermébe. Néhány csapat bemutatta a kísérleteit, amiket a fordulók alatt készítettek. Ismerősek voltak a feladatok és ráeszméltünk, hogy esetenként mit rontottunk el, vagy, hogy jól dolgoztunk. Végül a díjkiosztó következett. Mi kaptunk egy oklevelet és könyvutalványokat, amiket örömmel felhasználunk majd. A tanárnő is kapott a segítségéért és munkájáért.

Másnap különféle előadások voltak az előadókban. Használtuk a kahoot alkalmazást is a játékos feladatok során. A kvízjáték során sokat tanultunk.

A 3. napon el kellett köszönjünk Szegedtől, a tanároktól, a Tiszától, az egyetemtől, a szállodától és visszatértünk a mi budapesti életünkhöz, iskolánkhoz. Azóta is emlegetjük az ott eltöltött hasznos és kellemes három napot. Jó lenne majd jövőre is visszamenni, találkozni a tanárokkal, a versenyzőkkel és újabb feladatokat megismerni, jól megoldani.

 

Humpester Enikő 7.a osztályos tanuló

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat