Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Idén indult Erasmus+ projektünk „CliMates-together for the Better!” bemutatása

A Neresheim-i Wermeister Gymnasium vezetésével Erasmus + projektet indítottunk a 2017/18. tanévben. A kétéves projektben résztvevő partneriskolák Észtország, Franciaország (Martinique), Spanyolország (Tenerife) középiskolái és mi, az Ady Endre Gimnázium.

Mi az Erasmus+ projekt?

Ez a projekt a résztvevő iskolák által fejlesztett és az EU által finanszírozott projekt. Az Európai Unió Erasmus+ programja, mely mobilitási és partnerségi projekteket támogat valamennyi oktatási és képzési szektorban.

Iskolánk a „nemzetközi stratégiai partnerség“ programon belül az „iskolai partnerség” programban vesz részt.

Mit csinálunk konkrétan?

A projekt az éghajlat védelméről és a biodiverzitásról szól. A külföldi partneriskolák több cserét terveznek a projekt 2 éves időtartama alatt. A tanulók között digitális kapcsolattartásra is sor kerül.

Ezen túlmenően, újra és újra találkoznak a diákok és tanárok a partneriskolákkal, összesen 6 mobilitásban vesznek részt (alkalmanként 2-6 diák). A tanulók családoknál laknak.

CliMates team

Azon diákok számára, akik aktívan részt vesznek a projektben, egy "CliMates Team" –et hoztunk létre. A csapat egyik része a programozási feladatokkal foglalkozik, tanulmányozzák az App készítés alapjait. A másik csapat gondoskodik a háttérinformációk összegyűjtéséről a klíma, a biodiverzitás és a fenntartható fejlődés témakörében. Felkutatják és kidolgozzák az applikációban megjelenő POI-kat, érdekes pontokat a XIII. kerületben.

A csapat a budapesti találkozók alkalmával a vendéglátó szerepét is betölti, segít a programok szervezésében, lebonyolításában a lehető legszínvonalasabb módon.

Hol található további  információ a projektről?

Az iskola épületében egy projekt-falat hoztunk létre az egyik paravánon. Hamarosan a projekt  saját honlapját is elindítjuk, és  a projekt Facebook oldalán is találhatók információk a CliMates csoportban (https://www.facebook.com/groups/334453983670385/).

A kapcsolattartó személyek

Katonáné Mayer Katalin és Törökné Karakas Marianna tanárok, a diákok részéről Pléli Csanád a projekt „nagykövete“.

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat