Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Hollandiában voltunk cserediákok

14 diák, Hári Zoltán és Sallai Zoltán tanár úr kíséretében Hollandiában járt. Eindhovenben szállt le a gépünk március 10-én. A hétvégét a családokkal töltöttük, amikor is megismerkedhettünk velük, illetve a környékkel. A hét többi napján az iskola által szervezett programokon vettünk részt, melyeket mi választhattunk ki érdeklődésünk szerint.

Másnap meglátogattuk a PSV helyi neves focicsapat stadionját. Szerdán buszra szálltunk és elindultunk felfedezni Amszterdamot, ami egy fantasztikus, magával ragadó város. Az Anne Frank vagy a Van Gogh Múzeumot látogathattuk meg, érdeklődésünknek megfelelően. Ezt követően kaptunk 3 óra szabad időt a városban, melyet kedvünk szerint tölthettünk el, majd hajókirándulásra indultunk.

Másnap a gimnáziumban tipikus holland játékokat játszottunk, melyek nagyon élvezetesek voltak. Majd választhattunk asztaltársaságot, mert a csütörtöki vacsorát az iskolában fogyasztottuk el, melyet magunknak kellett elkészítenünk. Ezért összeálltunk 8 fős csoportokba, melyet 4 magyar és 4 holland tett ki, hogy közösen készítsünk tipikus holland ételeket. Vacsora után jöttek a szülők, és bemutattuk nekik mindazokat a dolgokat, amelyeket a workshopokon alkottunk, nagy sikernek örvendve.

Végül elérkeztünk az utolsó naphoz, a legnehezebbhez. Reggel az iskola igazgatónője záróbeszédet tartott a hét eseményeiről. Ezt követően indultunk a reptérre, majd könnyek között búcsúzkodtunk egymástól, mivel sok szoros barátság köttetett közöttünk. Rengeteg pozitív hatása volt számunkra ennek a csodás, élményekkel telített hétnek. Megismertünk egy másik országot több szempontból, beleláttunk, hogyan élnek illetve gondolkodnak ebben a városban az emberek. Nagyon kiszélesedett a világlátásunk. Más diákokkal is megismerkedhettünk itt, spanyolokkal és dánokkal, mivel ők is részesei voltak a csereprogramnak. Nyitottabbakká, megértőbbekké és elfogadóbbakká váltunk az egy hét alatt. Lehetőségünk volt szülők nélkül önállóan a saját lábunkra állni, amint kiszabadultunk az otthoni környezetből. Nekem személy szerint nagyon jól jött, hogy a sok tanulás után végre más ingerek értek, feltöltődtem, illetve rengeteg új tapasztalattal lettem gazdagabb. Összefoglalva: ez a lehetőség egy hatalmas élmény volt számunkra, és nagyobb rálátással vagyunk világunkra.

Pergel Anita 9.a osztályos tanuló

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat