Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Gólyarendezvények és közösségi háló – szeptember-október

Iskolánkban hagyományos rendezvénynek számít a gólyabál, ami évről évre azt jelképezi számunkra, hogy az iskolaközösség négyosztálynyi új taggal bővül: a gólyák a bál után már nem gólyák többé, hanem – reményeink szerint – szabadon szárnyaló adys diákok.

Idén a „Fogadj örökbe egy gólyát!” mondattal indult a gólyabált megelőző események sorozata. Felsőbb éves osztályok osztályfőnökeik vezetésével azt vállalták, hogy örökbe fogadnak egy-egy gólyaosztályt. Ennek keretében minden, adys pályafutását éppen megkezdő diák kapott egy idősebb mentort, aki két héten keresztül segíti az ő beilleszkedését iskolánkba. Ezáltal talán új kapcsolódások, barátságok is szövődnek.

A következő nagy esemény jelmondata az „Hagyj nyomot a világban!” – melynek keretében a gólyaosztályok örökbefogadó osztályaik által segítve létrehoznak különböző produkciókat. Megjelenítik a filmes-zenés-irodalmi világ retro és kevésbé retro elemeit.

A gólyák beavatásának végső állomása – és reméljük csúcspontja – a gólyabál lesz. Idén a 10.b osztály rendezi ezt az eseményt, és tagjai mindent megtesznek azért, hogy a „kicsik” maradandó élménnyel gazdagodjanak. Az adys hagyományoknak megfelelően az idősebb – esetenként már felnőtt -- kortárssegítők (kosok) patronálják az eseményt.

A gólyarendezvények legfőbb célja, hogy egy olyan közösségi háló épüljön az újonnan felvett diákok köré, mely bármi történjék is velük, mindig megtartja őket. Hogy félelem nélkül tudjanak szabadon szárnyalni.

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat