Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Erasmus+ találkozó Spanyolországban (2018. október)

Panker Eszter 9. a beszámolója

 

Hétfőn reggel először a hotel társalgójában megismerkedtünk a többi diákkal. A spanyolok minden nap jöttek értünk, hogy elkísérjenek minket az iskolába. Hétfőn viszont először a városházára mentünk, amit megnézhettünk, és meséltek nekünk a városról.

Ezután az iskolában a tanulók dalokat énekeltek nekünk, majd körbevezettek minket az iskolában is. (Találkoztunk néhány olyan spanyol diákkal, akik a romániai találkozón is részt vettek.) Ebédet az iskola menzáján ettünk. Ebéd után a tanároknak egy megbeszélés volt, amíg mi kint lehettünk az udvaron, kosarazhattunk, vagy beszélgethettünk. Ezután megtörtént az első workshop, amin mindenkinek megtudhattuk a nevét és kedvenc hobbiját is. Majd visszatértünk a terembe, ahol mindenki rövid bemutatót tartott az országáról. Rövid szabadidő után várt ránk egy tapas vacsora és ezzel zárult az első napunk.

Kedden délelőtt az Alhambrát látogattuk meg, majd délután előadást láthattunk a granadai vallások történetéről. Ezután csoportokra oszlottunk és Granada történelmének fontosabb eseményeit kellett lerajzolnunk.

Szerdán egész nap előadások és foglalkozások voltak a vallások sokszínűségével kapcsolatosan.

Csütörtökön délelőtt ismét kirándultunk. Láttuk messzebbről az Alhambrát, jártunk egy mecsetben és végig csodás kilátásban és érdekes idegenvezetésben volt részünk, amit a spanyol iskola diákjai adtak elő. Délután pedig megint workshopok voltak, de ezúttal a migránsokról és menekültekről. A nap fénypontja az interkulturális est volt, ahol először gyönyörű flamenco zene előadást hallhattunk és a táncot is láthattuk. Ezután mindenki előadhatta saját országának előadását, táncát.

Pénteken délelőtt vitázhattunk a migránsok ügyében. Miután a csapatok előadták álláspontjaikat, a zsűri, vagyis a tanárok, mindkét csapatot győztesnek ítélték. Így elkezdtük a bemutatóinkat készíteni, amit az iskolában töltött napunk végén be is mutattunk. Amíg mi a prezentációinkat csináltuk, a tanároknak megbeszélés volt. Ha készen voltunk a feladatunkkal, kimehettünk beszélgetni a többiekkel. Miután a bemutatókat megnéztük, kaptunk egy kis ajándékot, okleveleket, és minden iskola kapott egy névre szóló kis üvegdíszt. Este még elmentünk közösen egy flamenco show-ra, majd visszatértünk a szállodába, ahonnan másnap reggel már a reptérre indultunk, ahonnan kisebb késéssel és problémák árán, de sikeresen hazaértünk.

Nagyon örülök, hogy részt vehettem ebben a projektben. Nekem személy szerint nagyon tetszett ez a találkozó. Mind az ország, mind az emberek csodálatosak voltak. Nagyon szerettem volna, ha ez az egy hét tovább tartott volna. Elképesztő élmény volt, aminek örülök, hogy részese lehettem. Ha a következő években lesz ilyen, vagy ehhez hasonló program, én szívesen, sőt rettentő nagy örömmel jelentkeznék rá, vagy csatlakoznék hozzá. Ezek a programok fantasztikusak. Megismerkedhetünk más országokkal, kultúrákkal, különböző emberekkel. Szerintem egyszerűen nagyszerű. Nagy hálával tartozom a szervező tanároknak és a résztvevő diákoknak ezért a csodás élményért!              

SLIDESHARE:https://www.slideshare.net/Adygimibp/no-stereotype-but-diversity-20181022-26-in-granada-students-dissemination

 

Benkóczy Balázs 9. a beszámolója

 

Ez alatt az egy hét alatt, amit a projekttel tölthettem, sok jó élménnyel lettem gazdagabb és még jobban megismerhettem más országból való és más kultúrájú embereket. Ez az egy hét az angol tanuláshoz is hozzásegített, mivel rá voltunk kényszerülve, hogy angolul beszéljünk a többi résztvevővel.

Első nap a spanyolok nagy szeretettel vártak minket és körbevezettek iskolájukban. Összeismerkedtünk mindenkivel csapatépítő játékok keretein belül, majd minden ország előadott egy powerpoint prezentációt a saját országáról.

Másnap túrázni vittek minket az Alhambrába, ami egy gyönyörű hely volt és sok szépet láthattunk. A nap végén még visszamentünk az iskolába, ahol a spanyol tanárok egy kiselőadást adtak elő Spanyolország történelméről. Csapatokra osztottak minket úgy, hogy minden csapatban legyen spanyol, román, török és magyar diák is. Minden csapat kapott egy időszakot Spanyolország történelméből, és azt kellett lerajzolni.

Harmadik nap szintén csapatokban kellett előadni egy rövidke jelenetet, amit megadtak a tanárok. Minden előadás a sztereotípiákhoz, előítéletekhez volt kapcsolható.

Negyedik nap sok jó helyen jártunk, mivel a spanyolok körbevezettek minket Granada óvárosában és szinte egész nap sétáltunk, de sok szép helyet láttunk. A nap végén volt az interkulturális est, ahol minden ország előadta saját táncát, előadását, ami az országuk kultúrájához kapcsolódott.

Utolsó nap egy beszámolót tartottak nekünk a spanyol tanárok a migrációval kapcsolatban, majd nekünk kellett ehhez kapcsolódva érveket  és ellenérveket mondani,  ami eléggé nehéz feladat volt. Búcsúzásképpen még kihívtak minket az iskola elé, ahol az egész iskola minket várt és egy meglepetés előadással készültek. Szerencsére a projekten kívül még tudtunk találkozni a többi diákkal, szóval el tudtunk tőlük búcsúzni.

Én nagyon örülök, hogy részt vehettem a projektben, mert azon kívül, hogy egy új országban járhattam és láthattam a tengerpartot és sok szép helyet, megismerhettem új embereket különböző országokból. Még az angol tanulásban is segített.                       

 

Filep Maximilian 9. a beszámolója

 

Az Erasmus+ projekttel Spanyolországba jutottunk el. Itt az első napon, mielőtt bementünk az iskolába, megnéztük a városházát. Megismerhettük a török, spanyol, romániai diákokat úgy, hogy ismerkedős feladatokat csináltunk a workshopon. A szünetekben lehetett kosárlabdázni vagy focizni. Második workshopon bemutatta minden ország a ppt előadását.

A második napon meglátogattuk Granada fő látványosságát, az Alhambrát. Körbevezettek itt minket egy részén, mivel olyan nagy, hogy 3 nap kellene körbejárni az egészet. Aztán kezdődtek a workshopok, ahol egy csoportban különböző nemzetiségűek voltak. A feladat az volt, hogy Spanyolorszag történelméhez kapcsolódóan rajzoljunk, egy történelmi előadás után. Azon a napon a második workshopon az volt a feladatunk, ugyanazokkal a csoportokkal, hogy egy szórólapot készítsünk a projekthez kapcsolódóan (vallásokról, sztereotípiákról).
            Csütörtökön városlátogatáson jártunk.. Az utolsó workshopon vitát csináltunk a menekültek témával kapcsolatosan, ami nagyon nehéz volt, de élvezetes. Este az interkulturális este volt ahol, minden ország előadott egy saját táncot.   

 

 

Granada

The third station of the No Stereotypes But Diversity, Erasmus+ project was in Granada, Spain. The main topics of this meeting were the different religions and the migration problems in Europe.

 On the first day we visited the town hall in Granada, where we had a welcoming ceremony. Then we went to the school and most of the classrooms, where we could talk to the children or the teachers.

After that we started to work. Firstly, every nationalities showed their presentation about their religion and culture. Then we had a short break.

We were usually playing basketball or football in the coffee breaks, while the teachers were having a coordinators meeting. After our break we played ice-breaking games to get to know each other.

Next day we visited the Alhambra, which is the most popular sight in the whole Granada. Our guide spoke about the history and the religion of Granada in the 15th century.

Most of the days we worked hard in the school. We had different exercises and we could meet lot of people from the school or from different organizations.

In another day we visited the other historical sights of Granada with the students and the teachers guidance.

In the end of the project meeting we had an intercultural evening. Every national groups showed their national dances and songs. The mood was really good

In my opinion this station of the project was so nice. I could meet really nice people again. The next stop is going to be Hungary, so we are going to try to do our best.   

 

Fájlok

videoplayback.3gpp (3391 KB)
Letöltés

 

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat