Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

Pro urbe díj logo

PRO URBE

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Élménybeszámoló a Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyről

A Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság hirdeti meg minden tanévben. Ugyanúgy, mint az elmúlt tanévben, az idén is a II. korcsoport alkalmazás kategóriájában indultam.

A verseny első fordulóját az iskolák bonyolították le. Egy Dél-Koreába történő iskolalátogatás kapcsán kellett különféle feladatokat megoldani. Kiadvány-, tabló-, dokumentum-, táblázat- és diagram szerkesztési feladatok nehezítették meg már ebben a fordulóban is a munkánkat.

Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy az itt elért pontszámom alapján bejutottam a 2. fordulóba. Ezt a fordulót a Puskás Tivadar Szakgimnáziumban bonyolították le, ahol megtudtam azt is, hogy a korábbi évekhez viszonyítva kevesebben jutottak be ebbe a fordulóba a nehéz feladatok miatt.

Ebben a fordulóban elkészítettük egy a Habsburg-ház és a Habsburg-Lotaringiai-ház uralkodói leírását tartalmazó dokumentumot, majd egy munkafüzetet a kortárs európai uralkodókról. A rengeteg velük kapcsolatos feladat után még prezentációt is készítettünk a mai Európa királyságairól. A sok feladat láttán még arra sem akartam időt „fecsérelni”, hogy bekapjak egy-egy falatot, vagy kimenjek a mosdóba…

Megérte a sok munka, mert amikor megjöttek az eredmények kiderült, hogy ebben a tanévben is bejutottam az országos döntőbe!  Gőzerővel kezdtem készülni az újabb fordulóra.

Ugyan itt “csak” 4 feladatot kaptunk, de az utolsó feladat 8 alfeladatot tartalmazott, ezek egyenkénti helyes megoldása nyitotta meg a lehetőséget a következő feladat elvégzésére.

Sokat dolgoztam, de meg is lett az eredménye! A 79 döntőbe jutott tanuló közül a 11. helyezést értem el.

Köszönöm jelenlegi tanáromnak Törökné Karakas Mariannak és az elmúlt tanévben tanító Kőszegi Lászlónak a felkészülésemhez nyújtott segítséget, valamint a többi tantárgy tanárának a felkészülésem idején tanúsított humánus hozzáállást.

Pléli Csanád

9. D

Képgaléria

« Vissza

©2018 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat