Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@adygimnazium.eu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Örökös Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 Pénziránytű

   iskola

 

ERASMUS+

 

Pénziránytű-bankvelem iskolahálózat

 

 
Keresés

Biológia terepgyakorlat - 2021.

2021 szeptemberében került megrendezésre a 10. és 11. évfolyam biológia tagozatosainak ötnapos terepgyakorlata (a tavaly tavasszal elmaradt program pótlása).

Hétfő hajnalban indultunk Huszárokelőpusztára kísérőtanárainkkal, Kunné Szilágyi Andrea tanárnővel és Kiss Katalin tanárnővel. Hamar berendezkedtünk az új környezetben és már az első nap rengeteg izgalmas programon vettünk részt.

A hét során többször kirándultunk a Bakonyban, megismerkedtünk különböző fafajokkal az egzótakertben, valamint gyógynövényfajokkal is.

Mivel a szarvasbőgés idején tartottuk a terepgyakorlatot, így mindenki nagyon várta, hogy mi is halljuk ezt a nem mindennapi dolgot az éjszakai túrán. Felejthetetlen élmény volt.

Csoportokba osztva voltak kézműves foglalkozások is: pólót batikoltunk és bőrkarkötőt készítettünk.

Két csillagászati programon is részt vettünk, kézbe vehettünk meteorit darabokat, illetve egy távcső segítségével megvizsgálhattuk a Hold krátereit, láttuk a Szaturnuszt és a Jupitert is.

Csütörtökön Bakonybélben töltöttük a napot. Ellátogattunk a bencés monostorba és a Pannon Csillagdába is.

Vadászati bemutatón is részt vettünk, egy erdész tartott előadást különféle nagyvadakról, mint például a vaddisznó, dámszarvas és a gímszarvas.

A vízvizsgálatot a "bakonyi Gyilkos-tóban" végeztük. Nagyon élveztük, hogy a vízből foghattunk ki kisebb vízi élőlényeket, melyeket a vizsgálat után visszaengedtünk a tóba. Láttunk sárgahasú unkát, víziskorpiót, piócát, szitakötő lárvát, molnárpoloskát, sőt aranykárászt is.

Esténként és a programok közti időben sem unatkoztunk, kísérőtanáraink különböző társasjátékokkal foglaltak le minket. Az utolsó este tábortűznél sütögettünk, így zártuk le az idei terepgyakorlatot.

Bajusz Réka 10/c

Képgaléria

« Vissza

©2021 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat