Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

BEIRATKOZÁS - INFORMÁCIÓK

Tisztelt Szülők!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a beiratkozás időpontja intézményünkben 2019. június 20. 8:00 - 12:00 óra.


Azok a tanulók, akik akadályoztatásuk miatt május 17-én nem írták meg a nyelvi szintfelmérőt, június 20-án, reggel 8:00 órától kapnak erre lehetőséget.


A szülő akadályoztatása esetén felnőttkorú meghatalmazott útján is lehetséges a beiratkoztatás, ebben az esetben szabályos, tanúk által aláírt meghatalmazás szükséges.

 

A beiratkozáshoz a következő dokumentumokat kérjük:

  •  általános iskolai bizonyítvány
  •  a gyermek személyi igazolványa vagy születési anyakönyvi kivonata (egy fénymásolatot kérünk leadni!)
  •  a gyermek lakcímkártyájának fénymásolata
  •  a tanuló TAJ kártyájának fénymásolata
  •  a tanuló adókártyájának fénymásolata
  •  diákigazolványhoz: lakhely szerinti okmányirodától kapott hivatalos nyomtatvány (NEK-Adatlap)

A szülőknek az iskolában több nyomtatványt kell majd kitölteniük a beiratkozás napján, de arra is van lehetőségük, hogy ezeket a nyomtatványokat az alábbi linkekről letöltsék és kitöltve hozzák magukkal a beiratkozásra.

Nyomtatványok:


Elektronikus ügyintézés lehetősége


2019. június 18-án éjfélig lehetőség van arra, hogy az e-ügyintézés felületén elektronikusan is beküldjék a tanulók adatait az intézménybe a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY A BEIRATKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES ADATOK ONLINE BEKÜLDÉSE ESETÉN IS KÖTELEZŐ A SZEMÉLYES MEGJELENÉS A BEIRATKOZÁS NAPJÁN AZ INTÉZMÉNYBEN.

 

Az ügyintézés menetének részletes leírását itt találják. Az erről szóló bemutató videó itt tekinthető meg.


Néhány fontos információt mi is kiemeltünk:


-  Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

  • A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.
  • A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

-       Mindkét esetben ki kell választani az intézményünket:

  Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium

  • Ha a rendszer megtalálja a tanulót az intézmény KRÉTA adatbázisában, akkor fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. De a szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, mert az iskola erről gondoskodni fog, viszont ebben az esetben a beiratkozáskor kell az iskolában aláírnia a dokumentumokat.
  • Amennyiben nem találja meg a rendszer a tanulót a megadott adatok alapján, a rendszer üzenetet küld a szülőnek az adatok pontosítására, illetve ez esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot intézményünkkel.
Megjegyzés:

Felhívjuk a figyelmet, hogy az adatok megadásánál a Budapesten született diákok esetében a kerület megadása is szükséges (példa: Budapest VIII. kerület). Nagyon fontos továbbá, hogy a név, oktatási azonosító, születési hely és születési dátum adatok pontosan egyezzenek (ékezet, kötőjel, szóköz, stb.), mert a rendszer csak ebben az esetben tudja fogadni a beküldött adatokat. Javasoljuk továbbá az elektronikus ügyintézéshez a Chrome böngésző használatát.

Iskolavezetés

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat