Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

Pro urbe díj logo

PRO URBE

 

Müpa Partneriskola

   
Keresés

Bagolymentés az Adyban

Szokatlanul kezdődött az egyik júniusi tanítási nap. Horváth Bianka 7.a osztályos tanulónk kezében egy bagolyfiókával érkezett az iskolába. A bagolyfiókát szorult helyzetből menekítette ki az iskolához közeli parkban, mert éppen varjak támadtak szegényre.

A varjak és más ragadozómadarak mindig megtámadják a baglyokat, ha nappal találkoznak velük. Az erdei fülesbagoly fiókára nézve ez végzetes lehetett volna, így tényleg szüksége volt a segítségre.

Az „erdei” fülesbaglyok lassan kiérdemlik a „városi” jelzőt, annyira urbanizálódnak az utóbbi időben. A kitollasodó fiókák már akkor elhagyják a fészket, amikor még nem tudnak repülni. A szüleik a fészek körüli ágakon addig etetik őket, amíg önállóak nem lesznek.

A mentett kisbaglyot biztonságba helyeztük egy papírdobozban, majd nemsokára autóval elvittük az Állatkertbe. Itt Állatmentő Állomás működik, ahol a sérült vagy mentett védett állatokat fogadják be. A mi kis védencünket is szeretettel és szakszerű vizsgálattal fogadták. Úgy tűnt, nincs semmi sérülése. Elhelyezték egy ketrecben, ahol felcseperedik majd, aztán röpdébe kerül, végül szabadon engedik.

Sok szerencsét kisbagoly!

Képgaléria

« Vissza

©2017 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat