Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

Pro urbe díj logo

PRO URBE

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Bagolymentés az Adyban

Szokatlanul kezdődött az egyik júniusi tanítási nap. Horváth Bianka 7.a osztályos tanulónk kezében egy bagolyfiókával érkezett az iskolába. A bagolyfiókát szorult helyzetből menekítette ki az iskolához közeli parkban, mert éppen varjak támadtak szegényre.

A varjak és más ragadozómadarak mindig megtámadják a baglyokat, ha nappal találkoznak velük. Az erdei fülesbagoly fiókára nézve ez végzetes lehetett volna, így tényleg szüksége volt a segítségre.

Az „erdei” fülesbaglyok lassan kiérdemlik a „városi” jelzőt, annyira urbanizálódnak az utóbbi időben. A kitollasodó fiókák már akkor elhagyják a fészket, amikor még nem tudnak repülni. A szüleik a fészek körüli ágakon addig etetik őket, amíg önállóak nem lesznek.

A mentett kisbaglyot biztonságba helyeztük egy papírdobozban, majd nemsokára autóval elvittük az Állatkertbe. Itt Állatmentő Állomás működik, ahol a sérült vagy mentett védett állatokat fogadják be. A mi kis védencünket is szeretettel és szakszerű vizsgálattal fogadták. Úgy tűnt, nincs semmi sérülése. Elhelyezték egy ketrecben, ahol felcseperedik majd, aztán röpdébe kerül, végül szabadon engedik.

Sok szerencsét kisbagoly!

Képgaléria

« Vissza

©2018 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat