Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Az egyhetes ERASMUS+ Projekt-találkozó Törökországban 2018.02.19-02.23

Hálás vagyok, hogy részt vehettem az idei „No stereotypes but diversity” ERASMUS+ projekt partnereinek isztambuli találkozóján.

Isztambul számunkra ma már több mint egy finom gyros felidézése.  Hogy miért is?  Egy hét alatt számos olyan tudást, tapasztalatot szereztünk, élményt kaptunk, mely a későbbiek során meghatározó lehet a világlátásunkban.

Megismerkedtünk a fogadó iskola tanáraival, diákjaival, bemutatták a török iskolarendszert, és egy ismerkedős játék után az összes projektpartner egy csapattá vált. A szakmai programok civilszervezetek bevonásával zajlottak.

MULTECILER civil szervezet foglalkozásán beleélhettük magunkat mások helyzetébe, és e szerint hozhattunk döntéseket. Nem volt könnyű, elhihetitek. Ezután ellátogattunk egy szíriai menekült központba. Itt körbevezettek minket, és testközelből láthattuk, milyenek is a menekültek mindennapjai. Bepillantást nyertünk a civil szervezet menekülteket támogató különböző tevékenységeibe is.

Az együttgondolkodást a közös tevékenység váltotta fel, mikor a „No stereotypes but diversity” projekt logóját festettük közösen mi, a diákok, ami aztán az iskola folyosóra kikerült.

Az ASAM civil szervezet foglalkozása egy másik gondolatot nyitott meg bennünk. A foglalkozásukon véletlenszerűen kapott mindenki egy papírdarabot, amelyen hovatartozása, vallása, származása, családi háttere volt megadva, és ennek kapcsán kellett cselekedni, majd érzéseket megfogalmazni.

A szakmai programok mellett számos kulturális programban is részesültünk, nemzetiségi táncokat láttunk, énekeket hallottunk, tanultunk és gasztroélményekben is volt részünk. Megismertük Isztambul európai és ázsiai oldalát, élveztük a hajóutak nyújtotta varázslatos élményeket a Boszporuszon és a török emberek önzetlen vendégszeretetét.

Köszönöm, hogy részt vehettem az idei partner+ programban, mely által új élményekben részesülhettem, bepillantást nyerhettem egy mienktől igen eltérő kultúra mindennapjaiba és külföldi ismeretségeket szerezhettem.

 

Forrai Boglárka 7. a

 

 

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat