Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 Pénziránytű

   iskola

 

ERASMUS+

Keresés

Ady 30 – Nyitó ünnepség iskolánk fennállásának 30. évfordulója alkalmából

Harminc év telt el a Budapest XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium alapítása óta, az iskola 1987-ben fogadta az első diákokat (igaz, akkor még Kassák Lajos Gimnázium néven).

Ebből az alkalomból ünnepi rendezvénysorozatot tartottunk, Ady 30 címmel, melynek ünnepélyes megnyitójára október 2-án 17 órai kezdettel került sor a Gimnázium aulájában.

A megnyitón megjelent és beszédet mondott a Közép-Pesti Tankerületi Központ vezetője is, dr. Házlinger György, aki köszöntőjében elmondta: az iskola ma ismert és keresett a XIII. kerületenben, Észak-Pesten illetve az agglomerációban élő családok előtt is.

A megnyitó igazi születésnapi ünnepség volt, melyre meghívást kaptak az Alapító XIII. Kerületi Önkormányzat és a Fenntartó képviselői, az intézmény korábbi igazgatói, egykori tanárai és technikai munkatársai valamint a Szülői Választmány és az Ady Endre Gimnáziumi Alapítvány képviselői is. A köszöntő beszédekben az elmúlt évtizedek felidézése és a jelen eredményeinek felsorolása egyaránt helyet kapott.

Holopné Schramek Kornélia, a XIII. Kerületi Önkormányzat alpolgármestere köszöntő szavaiban emlékezett a hosszú, kiegyensúlyozott együttműködésre, ami az Önkormányzat és az iskola kapcsolatát jellemezte. Virágcsokrot nyújtott át az iskola mindhárom eddigi igazgatójának. Az Önkormányzat egy szép díszcsokrot is adott az iskolának a kerek évforduló emlékére.

Marosán Júlia, az iskola első igazgatója szívmelengető emlékeket idézett fel a „hőskorból”. Herczig Ferencné, aki 16 évig igazgatta az intézményt és nyugdíjasként jelenleg is itt tanít, felidézte a tagozatok indításának történetét és sok kedves, személyes emléket.

Iskolánk jelenlegi igazgatója, Szalai Bernadett kiemelte az egyre javuló eredményeket, melyek nem csorbítják, sőt alátámasztják, hogy az Ady gyermekbarát iskola. Itt egyszerre valósul meg a következetes oktatás és a személyre szóló nevelés.

A tantestület három tagját, akik az 1987-es alapítók közé tartoztak és még mindig aktív tanárai az iskolának, az Alapítvány Kuratóriuma díjban részesítette. Kitartó munkájukért gratulálunk Diószeginé Németh Dorottya, Kapcsos Éva és Kunné Szilágyi Andrea kolléganőknek!

A születésnapi jókívánságok mellé egy ajándék alkotás átadására is sor került: felavathattuk Kádár Ferenc keramikusművész Ady domborművét

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat